Operne arije i blagdanska atmosfera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svecanoj atmosferi protekao je blagdanski koncert u ponedjeljak koji je u kazališnoj dvorani poreckog Puckog otvorenog ucilišta uprilicilo Hrvatsko kulturno društvo Napredak. Glavne zvijezde veceri bile su sopranistice Vedrana Šimic i Adela Golac Rilovic, prvakinje opere zagrebackog HNK-a, koje su se predstavile nizom kracih opernih arija domacih i stranih skladatelja. Njihov je uspješan nastup uvelicala i glasovirska pratnja Simona Dešpalja.

Publika je imala prilike cuti neke od poznatih melodija iz Mozartovog "Figarovog pira", Puccinijevog "Turandota", Catalanijeve "La Wally", Dvorakove "Rusalke", Cileeve "Adriane Lecouvreur" te tradicionalne božicne pjesme. Program su obogatili i clanovi mješovitog pjevackog zbora Arpa iz Višnjana pod ravnanjem Marka Ritoše.

Tradicionalni božicni koncert bio je prilicno dobro posjecen, a rijec je o još jednom od brojnih dogadanja koje Napredak organizira u sklopu svojih aktivnosti, kojima doprinosi razvoju kulturnog života te promicanju hrvatske duhovnosti i jacanju nacionalne svijesti. Društvo ima sjedište u Sarajevu i stotinjak podružnica u BiH, Hrvatskoj, Njemackoj, Austriji te SAD-u.


Podijeli: Facebook Twiter