Operirana mala Stephanie: Više me ne boli!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malena Stephanie Milda uspješno je operirana na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu. Operacija je trajala sedam sati, a dr. David Frim uspio je u potpunosti ukloniti Arnold-Chiari malformaciju koja je petogodišnjoj Zadranki dijagnosticirana proljetos. Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom, a na upite liječnika i roditelja boli li je što, kratko je odgovorila - ne.

- Koliko sam uspjela shvatiti, doktor je izvadio kost koja je smetala i stvarala probleme, i likvor za sada teče normalno, bez smetnji kakve su se ranije javljale, kazala je majka male Stephanie Danijelu Švendi, PR-u kampanje "Samo želim biti zdrava".

Majka je ispričala i kako su ona i njezin suprug nakon operacije razgovarali s dr. Frimom te da im je on rekao kako postoji mogućnost da drugi operativni zahvat neće ni biti potreban jer je ovim prvim uspio riješiti sve Stephaniene probleme. Ipak, to će sa sigurnošću moći i potvrditi tek nakon pretraga u idućih nekoliko dana.

Stephanie je na terapiji antibioticima i steroidima te joj slijedi proceduralni bolnički postoperativni oporavak u trajanju od pet do šest dana.

Osim za Stephanie, čikaški liječnici pobrinuli su se i za njezine roditelje i osmogodišnju sestru Melanie osiguravši im prije operacije stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane svakih sat vremena izvještavali su ih o tijeku operacije i Stephanienu stanju, a podršku su im u tim teškim trenucima pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu, koji su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

- Ovim putem svim dobrim ljudima koji su nesebično omogućili ovo liječenje za Stephanie, medijima i tvrtkama donatorima roditelji i organizacijski tim još jednom od srca zahvaljuju, izvijestio je Švenda.

Stephanie je pobijedila u svojoj životnoj utakmici, a njezini roditelji su po povratku iz Amerike najavili osnivanje zaklade za djecu oboljelu od ACM sindroma. Na račun zaklade položit će sav novac koji nakon Stephaniena liječenja ostane neutrošen. (S. BANDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter