Operativne službe privremeno sele na druge adrese

Usluga Poreč rekonstruira upravnu zgradu (Arhiva)
Usluga Poreč rekonstruira upravnu zgradu (Arhiva)

Sve je spremno za rekonstrukciju upravne zgrade Usluge Poreč i Odvodnje Poreč na adresi Mlinska 1 koja bi trebala krenuti u ponedjeljak.

Radovi bi trebali završiti početkom travnja, a uključivat će izgradnju uredskog prostora na prvom katu za potrebe provedbe europskih projekta, natkrivanje i uređenje samog ulaza u zgradu, rekonstrukciju instalacije vode i kanalizacije, te električne instalacije i ostale građevinsko-obrtničke radove na energetskoj obnovi kompletne poslovne građevine kao što su zamjena aluminijske stolarije, toplinske izolacije fasade itd.

Prostor za koordinacijske sastanke

Investiciji se prije svega pristupilo zbog obveza koje je  potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava tvrtka Odvodnja Poreč preuzela u sklopu provedbe europskog projekta Poreč uključujući obvezu stavljanja na raspolaganje prostorije za koordinacijske sastanke stručnog nadzora, izvoditelja radova, voditelja projekta i ostalih sudionika. Sadašnja upravna zgrada  nema prikladnu prostoriju za takvu vrstu sastanaka, pa će se pristupiti adaptaciji i rekonstrukciji dijela zgrade kako bi se zadovoljili minimalni uvjeti propisani od strane Europske komisije.

Projekt rekonstrukcije postojeće poslovne građevine izradila je zagrebačka tvrtka Konstrenčić i Krebel arhitekti, a nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača radova je odabrana pazinska tvrtka Vladimir Gortan s kojom su Usluga Poreč i Odvodnja Poreč sklopile ugovore o izvođenju radova.

Sufinancirana i energetska obnova

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,18 milijun kuna bez PDV-a, a pritom će 40 posto investiranih sredstava za podizanje razine energetske učinkovitosti objekta biti sufinancirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Energetskom obnovom zgrade znatno će se smanjiti potrošnja energije koja je potrebna za grijanje i hlađenje uredskih prostora.

Zbog radova uprava Usluge Poreč i Odvodnje Poreč privremeno će preseliti na adresu Obala maršala Tita 21, rukovoditelj radne jedinice Hortikultura i groblje seli u upravnu zgradu Groblja Poreč na adresi Karla Huguesa 20, rukovoditelj radne jedinice Komercijalne djelatnosti seli u upravnu zgradu Marine Poreč na adresi Turističko šetalište 9, a rukovoditelji radne jedinice Čistoća porečke Usluge, radne jedinice Operativa porečke Odvodnje, zatim sektor računovodstvo i financije, opći sektor, pravni i kadrovski poslovi s tehničkom službom porečke Usluge i Odvodnje seli na Narodni trg 1.

Blagajna i ured parkirališta, za obnovu parkirnih pretplata i sva potrebna plaćanja ostaju na postojećoj adresi Mlinska 1, a također svi telefonski i telefaks brojevi te adrese e-pošte ostaju nepromijenjeni. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter