Operacija "Šok 3" za razbijanje vrha kriminala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na obavijesne razgovore privedeno je šest osoba u sklopu policijske akcije "Šok 3", izvijestio je u cetvrtak navecer glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. On nije htio govoriti o imenima tih osoba te je dodao da je prerano govoriti o tome hoce li privedeni biti osumnjiceni za neka kaznena djela.

Novim privodenjima policija je nastavila operativnu akciju "Šok 3", kojoj je cilj otkrivanje napadaca na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008., a postoje indicije da je skupina odgovorna i za neke druge napade.

Nakon cetvorice koji su uhiceni u utorak ujutro policija je u cetvrtak privela još nekoliko osoba. Neke od njih su ooznate sa stranica crne kronike, a neki od privedenih su bili u poslovnim odnosima s pretucenim Galincem. Kako se neslužbeno doznaje iz policije, radi se o mnogo sveobuhvatnijoj akciji negoli se to na prvi pogled cinilo, jer je obradom zahvaceno više od 20 osoba. Iako su rješavanja slucajeva "Galinec" i "Miljuš" prioriteti, kako se klupko raspetljava, smatra se da bi se trebalo riješiti i nekoliko neriješenih ubojstava u posljednjih pet godina, ponajviše na zagrebackom podrucju.

Iz pouzdanih izvora doznaje se da je jedan od kljucnih zamašnjaka u prici bilo uhicenje Makedonaca u Rijeci zbog otmice. Radi se o ljudima koji su bili povezani sa zagrebackom skupinom. Policijske informacije govore da se zagrebacki krim-milje namjeravao još jace povezati s bugarskom mafijom, što bi zbog njihovih metoda moglo stvoriti dodatni kaos na ulicama.

Zbog svega toga, u policiji je prije nekog vremena organizirana ekipa koja je imala striktnu zadacu pozabaviti se vrhom podzemlja u Hrvatskoj, a rijecki slucaj otmice bio je okidac koji je pokrenuo akciju.

U iducim danima, do Nove godine, u policiji se nadaju da bi trebala uslijediti i nova uhicenja. (D. RADALJAC, A. RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)

Vuletic i Dakic u Istražnom centru

?orde Vuletic i Darko Dakic, dvojica od cetvorice osumnjicenih napadaca na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca privedeni su u subotu u Istražni centar zagrebackog Županijskog suda. Vuletica, bivšeg policajca i optuženika u slucaju tzv. zlocinacke organizacije, Dakica i još dvojicu osumnjicenika policija tereti za pokušaj ubojstva Miljuša i Galinca. Osumnjiceni su kao izvršitelji napada, ciji nalogodavac je još nepoznat. Mediji su objavili nepotvrdene informacije da se traga za nekadašnjim optuženicima iz tzv. zlocinacke organizacije Nikicom Jelavicem, Zoranom Pripuzom, Veliborom Momcilovicem i Hrvojem Gašparincem, u javnosti poznatijima kao "decki s Knežije".(H)


Podijeli: Facebook Twiter