"Opera za tri groša" u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko narodno kazalište Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke s djelom "Opera za tri groša" Bertolta Brechta/Kurta Weilla gostovalo je u subotu u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. "Opera za tri groša" Bertolta Brechta jedan je od najizvodenijih glazbenih komada u ovom trenutku u Europi, a i šire.

"Razlog je bez sumnje stanje korporacijskog kapitalizma, te recesija, koja je još više potencirala ovisnost svih društvenih cimbenika našeg života i vremena o ekonomskom faktoru. To stanje je globalno, a svi mi smo zarobljenici jedinstvenog modela bez alternative", piše u programskoj knjižici.

Predstava je atemporalna, posebice jer je prikazana u formi glazbenog trilera, u cemu je vrlo efektna i cime se ublažava komplicirano poimanje epskog teatra Bertolta Brechta. Putem glazbe, skeceva, uz puno pokreta to poznato Brechtovo djelo poprima sasvim novo ruho, puno bliže i dopadljivije široj publici.

Redatelj je Eduard Miler, prevoditelj na hrvatski Vlatko Broz, dok je stihove prepjevao Marko Fotez. Goran Navojec bio je izvrstan u glavnoj ulozi, no i svi ostali su bili i više nego dobri, a to su Dražen Mikulic, Olivera Baljak, Elena Brumin, Igor Kovac, Denis Brižic, Jasmin Mekic, Predrag Sikimic, Damir Orlic, Alen Liveric, Anastazija Balaž Lecic i Andreja Blagojevic. (V. BEGIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter