Opel astru Glasa Istre osvojio Franko Šain iz Marcane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju su u okviru manifestacije Fažanski gušti i delicije izvuceni dobitnici prvih pet nagrada u nagradnoj igri Glasa Istre. Franko Šain iz Marcane osvojio je najnoviji model automobila Opel Astra, dar Glasa Istre i P. D. Auto Marketinga. Njegovu omotnicu izvukla je sedmogodišnja Nika Kuhar iz Štinjana.

Quad ATV vozit ce Ugo Fabian iz Pule dok je treca nagrada - izbor robe u vrijednosti 7.000 kuna u trgovini namještaja i dekora pripala Puljaninu Sandru Sardozu.

Cetvrtu nagradu - odmor u toplicama u vrijednosti 4.700 kuna koristit ce Gabrijela Klasan iz Pule, a prijenosno racunalo osvojio je Puljanin Ferruccio Rossanda.



Na Fažanskim guštima i delicijama fritaja s šparugama, pedoci na buzaru, tagliatelle sa sipama samo su neka od jela u kojima su uživali posjetitelji unatoc vremenu koje nije obecavalo. Zamjerki nisu imali, a to nam je potvrdio i Branko Ljubic, Puljanin koji kako kaže voli doci na ovu manifestaciju.

- Svida mi se jer mogu prvo malo prošetati, a zatim uživati u jelu. Jedino mislim da je malo preskupo, umjesto 30 kuna, trebalo bi staviti da je cijena porcije 20 kuna. To je nekako prihvatljivije, a što se tice kolicine, porcije su dovoljno obilate i jela su ukusna. Probao sam palentu sa sipama, a jela sa šparugama nisam htio kupiti jer ionako sam berem šparuge pa ih jedem i doma, rekao je Ljubic.

Na rivi posjetitelji su mogli guštati u jelima koje je pripremalo osoblje restorana Bi Village, Marina, bistro K&F, Vala i Batana beach. U svojim objektima jela su nudili restoran Marina i Plavi, konobe Feral i Batana te bistro K&F. Takoder se moglo degustirati i kupiti maslinovo ulje, pršut, vino, rakije, med i kolace.

Profesor kuharstva Ljudevit Sabo prezentirao je upotrebu mišance u tradicijskoj i suvremenoj kuhinji.

U zabavnom dijelu programa sudjelovalo je Kulturno umjetnicko društvo Ulika i duo Emanon, te je otvorena izložba "Slovo na slovo". Organizator manifestacije je Turisticka zajednica Opcine Fažana. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter