Opel astra sports tourer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po uzoru na vecu sestru insigniju sports tourer, nova astra takoder je prihvatila elegantniji naziv za svoju karavansku inacicu, stoga je klasicni naziv "caravan" time otišao u povijest.

Osim što je rijec o izuzetno elegantnom karavanu, odnosno sports toureru, novu astru odlikuje prtljažnik obujma od 560 do 1.550 litara. Opremljena je "Flex Fold" sustavom stražnjih sjedala koja se jednostavnim pritiskom na gumb preklapaju u omjeru 60:40, što omogucuje prijevoz tereta dugackog do cak 1,83 metra.

Obzirom da je platforma zasnovana na kompaktnom modelu, meduosovinski razmak astre sports tourer nije ništa veci od standardne astre.

Unutrašnjost automobila još nije otkrivena no može se pretpostavljati kako ce njen dizajn biti neznatno izmijenjen u odnosu na klasicnu inacicu astre.

Motorizaciju cine paleta od osam novih motora u rasponu snage od 95 do 180 KS. Pocetni benzinski model je 1,4-litreni motor od 100 KS. Potpuno novi u ponudi je 1,4 turbobenzinski motor od 120 i 140 KS, pri cemu verzija od 120 KS u prosjeku ima potrošnju od 6,2 l/100 km.

Opel astra sports tourer imat ce svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu u listopadu 2010., a prodaja širom Europe trebala bi krenuti nedugo nakon predstavljanja.


Podijeli: Facebook Twiter