Opecen palac i razbijeno staklo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petarda koja je lakše opekla djecji palac u Labinu i raketa koja je probila staklo, ali srecom nije zapalila stan na podrucju Umaga, najcrnja je statistika proslave Nove godine u Istri. Ni u prometu na istarskim cestama nisu zabilježene teže nesrece, odnosno u ukupno 17 prometnih nesreca tijekom vikenda lakše su ozlijedene tek tri osobe. Istarska je policija, koja ne krije zadovoljstvo stanjem sigurnosti, evidentirala i 12 slucajeva narušavanja javnog reda i mira za vikend, no uglavnom je bilo rijeci o svadi i vici na javnom mjestu.

No, nije svaka novogodišnja noc na Poluotoku bila takva, cak štoviše, moglo bi se zakljuciti da je Istra u 2012. uplovila najmirnije u usporedbi s nekoliko proslava unatrag.

Naime, docek 2010. godine obilježile su tucnjave u Taru i Puli. Najprije su se na Staru godinu u Taru potukli Puljanin i Višnjanac. Prvi je u krvi tada imao 2,3 promila, a drugi 1,24 promila alkohola. Nekoliko sati kasnije, odnosno prvog dana 2010. godine oko 5 sati na pulskoj Portarati fizicki su se obracunali Vodnjanac i Puljanin, i to rukama i nogama. Obojica su zaradila prekršajnu prijavu. Zanimljivo je da istarska policija u novogodišnjoj noci 2010. godine nije evidentirala niti jednu prometnu nesrecu.

Jedna od "najvatrenijih" novogodišnjih noci u posljednjih nekoliko godina zasigurno je docek prošle 2011. godine, kada je u Puli zbog dimnjaka izgorjelo krovište stambene zgrade u Gundulicevoj ulici. Stanari cak pet stanova morali su biti evakuirani u prvim satima nove godine, odnosno oko 1.30, no, srecom, nije bilo ozlijedenih. Materijalna šteta procijenjena je na oko 200 tisuca kuna. Samo dan ranije, oko 21.30, gorjelo je i u Funtani. Tamo je požar buknuo isto na krovištu, ali obiteljske kuce. Ozlijedenih ni u tom slucaju nije bilo, a uzrok požara bio je kvar na elektroinstalacijama.

Pirotehnicka su sredstva te godine u dva slucaja prouzrocila manju materijalnu štetu na vozilima u Umagu i Puli, a u jednom je slucaju jedna žena lakše ozlijedena kada joj je petarda pala na rame. Zabilježen je i slucaj kada su djeca u jednom školskom autobusu aktivirala petardu, no, srecom, bez posljedica. (S. PERŠIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter