Općinsko vijeće Funtane vodi Marin Tonković

Tonković se obraća vijećnicima
Tonković se obraća vijećnicima

Dužnost predsjednika općinskog vijeća Funtane u idućem mandatu obavljat će Marin Tonković s liste IDS-a, dok će potpredsjednici vijeća biti izabrani naknadno, odlučeno je na konstituirajućoj sjednici općinskog vijeća u petak navečer, kada je prisegu položilo devet odabranih vijećnika - Marin Tonković, Đankarlo Milokanović, Ivana Prekalj Martinčević (IDS), Igor Žiković, Ana Roberta Karabegović, Laris Ritoša (kandidacijska lista Mladena Grgete), Eugen Fabris i Emanuela Mattossovich (kandidacijska lista Eugena Fabrisa) i Marinko Žužić (HDZ).

Načelnik Mladen Grgeta, nositelj liste, osvojeni je mandat očekivano stavio u mirovanje te je na njegovo vijećničko mjesto izabrana Ana Roberta Karabegović. Konstituirajuću sjednicu je u ime Vlade vodio Miroslav Miler iz pulskog Ureda državne uprave.

Tonkovićeva kandidatura za predsjednika vijeća ujedno je bila i jedina pristigla, i to od strane IDS-a i nezavisne liste Mladena Grgete, koji su nakon izbora dogovorili koaliciju, a prihvaćena je sa šest glasova za, dva suzdržana i jednim protiv. 

Omjer snaga u općinskom vijeću sada je takav da većinu čini koalicija kandidacijske liste Mladena Grgete i IDS sa svaki po tri, odnosno ukupno šest vijećnika, dok su oproba dva vijećnika s kandidacijske liste Eugena Fabrisa i jedan vijećnik HDZ-a. (Napisala i snimila V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter