Općinska priznanja u povodu Dana Brtonigle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brtonigla je u petak obilježila Dan općine i Sv. Zenona. Glavni dio proslave održao se u Zajednici Talijana gdje su uručena općinska priznanja zaslužnim ustanovama, udrugama i pojedincima a to su Dječji vrtić Kalimero te brtoniški područni odjeli bujskih osnovnih škola TOŠ «Edmondo de Amicis» i OŠ Mate Balote, Malonogometni klub Mega, poljoprivrednici Milan Medica i Marceliano Fernetich, potom župnik Željko Rajčić i Antonio Zenone Barnaba'.

Tomu je prethodio prigodan govor načelnika Doriana Labinjana koji je podnio opsežan izvještaj o učinjenom u protekle četiri godine. Predsjednik vijeća Franco Cattunar osvrnuo se pak na svojih pet mandata, odnosno 20 godina djelovanja u Općini, i na kraju pozvao sve vijećnike koji su završili ovaj mandat te im podijelio darove. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su mali glazbenici na klaviru Petra Grace Zoppolato i Andrea Furlan, a zatim i brtoniška vokalna skupina Ad libitum.

Toj je svečanosti prethodila proslava u zgradi vrtića i škole, koji su prigodnim programom obilježili desetu obljetnicu rada u novom sjedištu.

Proslava Dana općine i Sv. Zenona započela je ujutro svečanom misom u župnoj crkvi koju je predvodio porečki i pulski biskup Dražen Kutleša. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter