Općinska priznanja u OŠ Tar-Vabriga

Donačelnica Sanja Žužić, dobitnice priznanja Angela Knapić, Daliborka Škofić i Svjetlana Stipčić te načelnik Nivio Stojnić
Donačelnica Sanja Žužić, dobitnice priznanja Angela Knapić, Daliborka Škofić i Svjetlana Stipčić te načelnik Nivio Stojnić

Osmi rođendan mlade općine Tar-Vabriga proslavljen je danas svečanom sjednicom Općinskog vijeća u sali Zajednice Talijana. Ove se godine prvi puta Dan općine slavio na blagdan Gospe od Brda Karmela koji se tradicionalno slavi u Taru.

Načelnik Nivio Stojnić među najznačajnije uspjehe uvrstio je izradu glavnog projekta za vrtić i jaslice čiji se početak izgradnje očekuje najesen, usvajanje Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone, riješeno pitanje zbrinjavanja otpadnih voda za naselje Preci, izgradnju Društvenog doma u Rošinima koji će uskoro biti otvoren, gotova prometna rješenja za veći dio naselja i izgrađenu cestu od Frate do Rošini uz pomoć IPARD-sredstava, dovršenje prve faze sanacije krovišta kaštela u Taru, zamjenu većine starih vodovodnih cijevi u mnogim ulicama Tara i Vabrige i uz to rekonstruirane prometnice, nogostupe i javne rasvjete, obnovljene zgrade Dopolavora u Vabrigi te opremljene područni odjeli jaslica i vrtića Paperino.

Općinsko priznanje uručeno je učiteljici Svjetlani Stipčić koju pamte mnoge generacije učenika Osnovne škole Tar-Vabriga, a bila je i voditeljica županijskog stručnog vijeća učitelja razredne nastave. Općinske zahvalnice dobile su i učenica Angela Knapić, ovogodišnja državna prvakinja u talijanskom jeziku okrunjena Oskarom znanja, te njezina mentorica profesorica Daliborka Škofić.

Okupljene su na sjednici pozdravili zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, predsjednik Općinskog vijeća prijateljske općine Lovas Stjepan Milas i župan Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba koji se domaćinima zahvalio na pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Slavoniji. Sjednicu je pjesmom zaključio nastup zbora San Martino. Održana je i svečana misa u čast sv. Marije Karmelske u župnoj crkvi u Taru te tradicionalna procesija ulicama mjesta s kipom svetice. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter