Općini Ližnjan na raspolaganju tri milijuna kuna

Život ide dalje
Život ide dalje

Prva tri mjeseca ove godine, u vremenu dok se ne formira predstavnička i izvršna vlast, Općina Ližnjan funkcionirat će uz pomoć kratkoročnog plana financiranja, što će omogućiti isplatu plaća djelatnicima Općine i vrtića, ali i isplatu pomoći za građanstvo i slično.

Odluku o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa tijela Općine Ližnjan i drugih korisnika Proračuna u prvom tromjesečju 2016. godine donio je u četvrtak Ivan Alerić iz Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, povjerenik vlade koji će Općinu voditi do formiranja lokalne vlasti na prijevremenim izborima. Da podsjetimo, načelnicu Maju Cvek i donačelnika Paola Demarina te Općinsko Vijeće raspustila je hrvatska Vlada sredinom siječnja s obzirom da do kraja 2015. predstavničko tijelo većinom glasova odbilo usvojiti proračun, a nije usvojena ni odluka o prijevremenom financiranju.

Prema ovom aktualnom planu prihoda i primitka koji je objavio povjerenik Alerić, prihodi Općine u ta tri mjeseca iznose 2,996 milijuna kuna, a rashodi su im u dlaku jednaki. Za usporedbu, prva tri mjeseca 2014. prihodi su iznosili 3,3 milijuna kuna, a rashodi nešto manje od toga.

U ovom razdoblju komunalna će se kasa puniti uglavnom porezima (1,9 milijuna kuna) među kojima su najizdašniji prihodi od poreza i prireza na dohodak (1,6 milijuna kuna), ali i upravnim i administrativnim pristojbama (0,8 milijuna kuna) od kojih je najznačajniji komunalni doprinos i naknada (gotovo 0,7 milijuna kuna). (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter