Općina Raša planira 15 posto veći proračun

Vijeće općine Raša planira 15 posto veći proračun (R. SELAN)
Vijeće općine Raša planira 15 posto veći proračun (R. SELAN)

Načelnik Raše Josip Knapić predstavio je na sjednici vijeća nacrt prijedloga proračuna za 2013. godinu koji iznosi 14 milijuna kuna, što je za 15 posto više od ovogodišnjeg.

Planirani prihodi od poreza iznose 5,6 milijuna kuna, a komunalni doprinosi u visini od 1,15 milijuna kuna ili 26 posto više. Od komunalne naknade predviđa se 1,8 milijuna kuna ili sedam posto veći prihod, a od prodaje građevinskog zemljišta očekuje se 1,4 milijuna kuna ili 75 posto više nego ove godine.

Na rashodovnoj strani dominantna je stavka izgradnja građevina za javnu vodoopskrbu u iznosu od 1,27 milijuna kuna, što se odnosi na dovršetak vodovoda Crni - Ravni u kojemu Općina sudjeluje s 10 posto. Potrebama u kulturi i sportu u odnosu na ovu godinu davanja su povećana za 20 posto. Za plaće zaposlenika izdvojeno je 1,5 milijuna kuna ili 10 posto više zbog, objašnjeno je, šestomjesečne plaće sadašnjeg načelnika ako na izborima ne bude ponovo izabran.

Središte općine može u sljedećoj godini očekivati sanaciju ulaznog portala i fontane te rekonstrukciju Ulice Ivana Batelića, a Drenje i Sv. Lovreč proširenje groblja.

Vijećnici su donijeli odluke o dodijeli nagrada i priznanja u povodu Dana Općine, koji će biti uručeni na današnjoj svečanoj sjednici. Godišnju nagradu primit će Holcim, a priznanja idu darivateljima krvi Josipu Voćancu i Dariju Dobriću te Društvu za sportski ribolov i sportske aktivnosti na vodi "Galeb" Raša. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter