Općina Raša kupila stan u zgradi škole

Zgrada škole u Raši (I. A.)
Zgrada škole u Raši (I. A.)

Vijećnici Općine Raša na sjednici održanoj u ponedjeljak prihvatili su odluku o kupnji suvlasničkog dijela nekretnine, odnosno stana u zgradi u kojoj djeluje Osnovna škola Ivana Batelića u Raši. Naime, Općina Raša ima interes steći vlasništvo nad cijelom zgradom kako bi aplicirali na natječaje za obnovu i rekonstrukciju zgrade.

Razlog sazivanja izvanredne sjednice obrazložio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila. Naveo je da se pri Općinskom sudu u Puli, Stalnoj službi u Labinu, vodi vanparnični postupak radi diobe predmetne nekretnine. Na prvom ročištu održanom 24. listopada 2016. vlasnik predmetnog dijela nekretnine složio se s procjenom sudskog vještaka, a sutkinja je odredila da će se iduće ročište održati 7. studenoga te da se u međuvremenu Općina i vlasnik mogu sporazumjeti oko potpisivanja ugovora. To je značilo da u međuvremenu Općinsko vijeće mora razmotriti prijedlog odluke o kupnji nekretnine.

- Općina Raša nakon ove odluke Vijeća kompletirat će vlasništvo nad školskom zgradom, a to je preduvjet za javljanje na natječaje za njenu obnovu, istaknula je općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein.

Na prijedlog predsjednika Vijeća Zahtile, vijećnici su se jednoglasno odrekli naknade za prisustvovanje sjednici, a budući da je sjednica na kojoj je razmatrana samo jedna točka trajala deset minuta. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter