Općina Ližnjan svečano proslavila svoj dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Vijećnici općine Ližnjan večeras je, uz bogati kulturno-umjetnički program, proslavljen Dan ove općine. Ove godine nagrade su izostale zbog donedavne krize vlasti koja je rezultirala prijevremenim izborima 20. ožujka i povratkom IDS-a na vlast.

Vijećnicima i gostima obratili su se istarski župan Valter Flego, načelnik Marko Ravnić i predsjednik Općinskog vijeća Saša Škrinjar. Flego je čestitao svim vijećnicima, načelniku i njegovom zamjeniku Matiji Mauroviću, zaželjevši im uspješan rad u idućih 13 mjeseci, koliko preostaje do redovitih lokalnih izbora, te im, u ime Županije, ponudio pomoć i partnerstvo.

- Županija nudi Općini Ližnjan suradnju u mnogim projektima, a tu prvenstveno mislim na područje turizma i poljoprivrede, uz veliku želju stavljanja u pogon vojnog aerodroma. Vjerujem da ćemo se u idućih 13 mjeseci uskladiti i da će DUUDI konačno raspisati natječaj za aerodrom te krenuti u realizaciju projekata u toj zoni, izjavio je župan. 

Dan Općine svojim su nastupom uveličali plesači i zbor KUD-a Kuje, te polaznici područne organizacije OŠ-a Dr. Mate Demarina koji su izveli Ližnjansku kolajnu. Nastupili su i Erik Percan i Karlo Peruško, folklorno-vokalni sastav Zajednice Talijana Šišan izveo je Mantinjadu, dok je Mira Balde kazivala stihove. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter