Općina Kanfanar slavi dvadeseti rođendan

Općina Kanfanar će 30. rujna proslaviti 20. rođendan, kojemu će prethoditi niz događanja (N. O. R.)
Općina Kanfanar će 30. rujna proslaviti 20. rođendan, kojemu će prethoditi niz događanja (N. O. R.)

Bogat i raznovrstan program obilježavanja Dana općine Kanfanar na konferenciji za novinare najavili su načelnik Sandro Jurman i predsjednik Općinskog vijeća Marko Jelenić.

Kako je istaknuo Jurman, program traje čak devet dana, započinje u subotu tradicionalnim susretom pjesnikinja "Marijada", a okončat će se 30. rujna svečanom sjednicom vijeća, i to upravo na dan kada se prije dvadeset godina Općina Kanfanar osnovala.

Govoreći o hodogramu događanja, načelnik je već za nedjelju, u 12 sati, najavio i susret vatrogasaca, koji organizira kanfanarski DVD, a kojemu će se odazvati brojni gosti. Ujedno, tom će se prigodom prezentirati i novo vatrogasno vozilo. Druženje nedjeljom bit će nastavljeno i 5. MTB biciklijadom, koja starta u 14 sati. I sljedeći je tjedan bogat događajima, pa se već za utorak najavljuje bogat i raznovrstan program za najmlađe žitelje Kanfanara, a koji starta u poslijepodnevnim satima. 

- Djeca su do sada letjela balonom, bila na karting stazi i jahala konje, a ove smo godine za njih pripremili atraktivan izlet brodom Limskim kanalom i posjet Romualdovoj pećini, naglasio je Jurman. Podsjetio je da će srijeda u Kanfanaru biti u znaku stolnoteniskog turnira za tri kategorije - djecu, rekreativke i rekreativce, dok će četvrtak obilježiti otvaranje izložbe pod nazivom "Kanfanar na starim razglednicima". Za petak, od 14 sati, najavljen je Dan otvorenih vrata Istragrafike, dok je za 18 sati organiziran teniski turnir parova.

Vikend, odnosno subota, bit će u znaku folklornog susreta koji organizira KUD Dvigrad i koji započinje u 19 sati, a samo dva sata kasnije, kao glavna zvijezda zabavnog programa, nastupit će Dražen Zečić. U nedjelju ujutro bit će natjecanje u gađanju limenih golubova, a prava svečanost Dana općine Kanfanar bit će u ponedjeljak; počinje svetom misom u 11 sati, dok je svečana sjednica vijeća najavljena za 17 sati u Domu mladih Kanfanar. (N. O. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter