Općina Kanfanar obilježava svoj dan sedmodnevnim programom

Načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman (N. O. R.)
Načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman (N. O. R.)

U povodu obilježavanja skorašnjeg Dana Općine Kanfanar, pripremljen je bogat program koji započinje već ove subote i potrajat će punih sedam dana. Na konferenciji za novinare načelnik Općine Kanfanar, Sandro Jurman općinske je dane najavio organizacijom tradicionalnih Dana KUD-a Dvigrad u subotu 24. rujna u sportskoj dvorani OŠ Petra Studenca, s početkom u18.30 sati.

- Riječ je o šestim po redu folklornim susretima na kojima se okupljaju, druže i plešu članovi brojnih folklornih društava. Domaćinima će se pridružiti članovi  KUD-ova Oštrc iz Samobora, Sveti Juraj iz Duge Rese, Rakalj te FS Torbarji iz Postojne, kaže načelnik Jurman. I nedjelja će biti u znaku dva događanja, jutarnjeg natjecanja u gađanju letećih meta - disciplina trap, koje se najavljuje za 10 sati na streljani u Sošićima. Poslije podne su tradicionalni susreti pjesnikinja koje nose ime Marija. Popularna Marijada počinje u 17 sati u Maružinima.

Red sporta, pa red zabave nastavlja se i idućeg tjedna pa je za srijedu, 28. rujna najavljen i stolnoteniski turnir  s početkom u 17 sati. Dan kasnije u bazilici svete Sofije, s početkom u 19.30 sati upriličit će se koncert klape Motovun na kojem će gostovati i sve popularnija Kanfanarka Marija Meden.

- Najsvečaniji dan, 30. rujna započinje sa svetom misom u 11 sati, da bi od 14 do 17 sati u sklopu Dana otvorenih vrata Istragrafike, svima koji to žele bio omogućen razgled pogona. U 17 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će, uz ostalo biti uručene ovogodišnje plakete Kanfanara Boćarskom klubu Sošići te Župnom zboru crkve sv. Silvestra u Kanfanaru, pojasnio je načelnik Sandro Jurman, od kojeg doznajemo i da će program Dana općine biti nastavljen i u subotu, 1. listopada kada se obilježava Svjetski dan turizma. U to ime Općina Kanfanar za sve posjetitelje od 15 do 19 sati omogućit će besplatan razgled Romualdove pećine uz stručno vodstvo djelatnika JP "Natura Histrica", a u 16 i 17 sati i start besplatnih panoramskih vožnji brodom Limskim kanalom. Također, svoj obol proslavi Svjetskog dana turizma dat će i restorani u Limskom kanalu sa svojom specijalnom ponudom, pojasnio je načelnik. Mislilo se i na bicikliste, pa će u 15.30 sati s kanfanarske place startati biciklijada kroz općinu Kanfanar. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter