Opcina Kanfanar je punoljetna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Opcina Kanfanar slavi svoj 18 rodendan te i simbolicno postaje punoljetna, što podrazumijeva da su djecje bolesti iza nas, a odgovornost i zrelost znacajke koje moraju biti još izraženije u našem buducem radu, rekao je nacelnik Sandro Jurman na svecanoj sjednici u Dvigradu u povodu Dana Opcine Kanfanar i njene zaštitnice Svete Sofije, a koju je predvodio predsjednik vijeca Josip Antoncic.

Jurman je naglasio da se u opcini ulaže usprkos krizi te je izdvojio samo neke od projekata i investicija u protekloj godini.

- Velik iskorak ucinjen je na polju društvenog života. Ureden je i otvoren multimedijalni prostor Dom mladih. Društveni život je uz manifestacije po kojim se opcina prepoznaje - Jakovlja, Dvigrad festival, Smotra istrijanskih kantadura, Badnjak u Kanfanaru - dobio i brojna stalna dogadanja poput koncerata, predavanja, književnih veceri, izložbi i slicnih sadržaja. Znacajno osvježenje predstavlja i ponovna aktivnost KUD-a Dvigrad, rekao je Jurman.

Izdvojio je i aktivnosti udruge Dvegrajci, a nije izostavio ni sportaše i sportske klubove. Istaknuo je i odlicnu suradnju s institucijama, trgovackim društvima, udrugama, ustanovama i gospodarstvenicima u opcini, zakljucivši da je najvažnije zajedništvo izmedu javnog i privatnog sektora.

- Najvece hvala upucujem svim žiteljima opcine Kanfanar koji prate naša nastojanja u podizanju standarda i obogacivanja života.

Svecanu sjednicu nastupom su uvelicali clanovi komornog zbora Rubino iz Rovinja. Održana je i sveta misa u kanfanarskoj župnoj crkvi svetog Silvestra, 3. MTB biciklijada te mjuzikl Jalta Jalta koju je, takoder u Dvigradu, izvela raspjevana obitelj Surian predvodena proslavljenim tenorom Giorgiom Surianom. (M. MEDIC)

Nagrade Dvegrajcima i bocarskim klubovima Barat i Ladici
U sklopu Dana opcine dodijeljena je nagrada udruzi "Dvegrajci" za promicanje društvenog života i postignute rezultate u ocuvanju i promociji nasljeda Kanfanara i Kanfanarštine, koju je preuzeo predsjednik Anton Meden. Priznanje i nagrade su dodijeljene i bocarskom klubu Barat te bocarskom klubu Ladici.


Podijeli: Facebook Twiter