Općina Fažana naložila uklanjanje bivšeg Badela

Vlasnik zemljišta obaju objekata je tvrtka Liberty (D. MEMEDOVIĆ)
Vlasnik zemljišta obaju objekata je tvrtka Liberty (D. MEMEDOVIĆ)

Preduvjet realizacije projekta turističko-stambenog kompleksa na području bivšeg Badela i Tvornice stakla u Fažani, gdje je vlasnik zemljišta izraelska tvrtka Liberty, jest uklanjanje ostataka tih ruševnih objekata, koje bi, prema najavama iz Općine, moglo uslijediti uskoro.

- Održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Liberty i pozvani su da očiste ruševine na području bivšeg Badela i Tvornice stakla. Po novoj zakonskoj regulativi, uklanjanje ruševina mogu rješenjem narediti i komunalni redari, rekao nam je pročelnik Ivan Orović. U Općini pak nisu precizirali kad bi rušenje moglo početi.

Oko tog se područja, površine oko deset hektara, već godinama vode rasprave, a nedavno je vijeće donijelo treće izmjene i dopune općinskog prostornog plana uređenja. Prema aktualnoj prostornoplanskoj dokumentaciji, u zoni bivših fažanskih tvornica planirana je izgradnja objekata turističke i stambene namjene, odnosno nešto više od 36 stambenih jedinica, jednog hotela i podzemne garaže, a cilj je da se građevine izgledom uklope u starogradsku jezgru.

S tim konceptom, višestruko su ponavljali u Općini, složili su se predstavnici Libertyja i njihovi arhitekti. Posljednjim ciljanim izmjenama to građevinsko područje se, pak, nije širilo. (P. LUKEŽ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter