Općina Fažana nagodila se za valbandonsko igralište

Nogometno igralište u Valbandonu (arhiva)
Nogometno igralište u Valbandonu (arhiva)

Općina Fažana ovog je tjedna potpisala s obrtom Roveria, izvođačem radova na valbandonskom nogometnom igralištu, nagodbu na sudu po kojoj će toj tvrtki isplatiti 1,08 milijuna kuna, izvijestio je na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća donačelnik Radomir Korać odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Geršića (IDS) u kojoj je fazi legalizacija igrališta.

Isplata je dogovorena u prisutnosti odvjetnika s obje strane, rekao je Korać te je Općina preuzela ključeve od Roverije i sad imaju ovlaštenje ulaziti na igralište, što dosad nisu smjeli.

- Pravni status igrališta još je u fazi rješavanja jer se zemljani radovi ne mogu legalizirati; AUDIO treba dati Općini pravo građenja, a tvrtka Urbis 72 radi projekt, rekao je Korać. Od Istarske županije pak očekuju rješavanje lokacijske dozvole, dodao je.

Naime, kako je naš list već pisao, obrt Roveria je za vrijeme bivše IDS-ove vlasti gradio igralište bez građevinske dozvole na državnom zemljištu. Općina je stoga zatražila donaciju zemljišta, no odobreno im je samo pravo građenja. Roveria je, pak, prije dvije godine na Trgovačkom sudu podigla tužbu zbog neplaćenih radova u iznosu od 1,5 milijuna kuna, a tada je Općina odustala od mirenja koje joj je ovaj obrt nudio.

Također, unatoč neslaganju IDS-a koji je smatrao da treba pričekati bolja vremena za prodaju nekretnina, na sjednici je većinom glasova donesena Odluka o prodaji općinskog građevinskog zemljišta obuhvaćenog UPU-om turističke zone Vila San Lorenzo površine 11.384 kvadrata, po početnoj cijeni od 130 eura za četvorni metar.

Umjesto Lorene Žunić (IDS), koja je podnijela ostavku, novom je vijećnicom iz te stranke imenovana Dragana Belas, koja je odmah svečano prisegnula.

Fažana bez kontakt-policajca

Na Geršićevo pitanje ima li Općina kontakt-policajca Korać je odgovorio da nema. O tome vode razgovore i s Ministarstvom unutarnjih poslova jer je nekorektno da iz Fažane, kao turističkog mjesta, "izbacuju" kontakt-policajca. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter