Općina će tražiti "brisanje" Guste vale iz županijskog prostornog plana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja kamenoloma, betonare i asfaltne baze na lokaciji Gusta vala izazvala je pravu lavinu negodovanja, ponajviše mještana iz okolnih sela, najbližih Cukrića i Čabrunića. Na dva javna skupa mještani su oštro prosvjedovali zbog planirane izgradnje ovog kompleksa, a na posljednjem susretu, održanom u Cukrićima, na njihovu su stranu stali i predstavnici Općine Svetvinčenat.

Općinski načelnik Dalibor Macan dao je mještanima, odnosno njihovoj inicijativi, bezrezervnu podršku te najavio da će i Općina aktivno sudjelovati u pobijanju studije utjecaja na okoliš i izbacivanju kamenoloma, asfaltne baze i betonare Gusta vala iz prostornih planova.

U tom je smislu za sutra sazvana i tematska sjednica Općinskog vijeća koja na dnevnom redu ima samo jednu točku: "Donošenje odluke o podnošenju zahtjeva za brisanje eksploatacijskog polja Gusta vala i industrijske zone Gusta vala iz Prostornog plana uređenja Istarske županije".

Javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš otvorena je do 30. studenog, a u srijedu 22. studenog u 17 sati u Mediteranskom plesnom centru Općine Svetvinčenat, na adresi Svetvinčenat 47, održat će se javno izlaganje. Izlaganju će biti nazočni predstavnici investitora, Cesta iz Pule i predstavnici izrađivača Studije, trgovačkog društva SPP iz Varaždina, koji će prikazati tehničko tehnološke elemente projekta kao i mjere zaštite okoliša koje su definirane Studijom. (L. S.)


Podijeli: Facebook Twiter