Općina Bale: Krupnim koracima u bolje sutra

Kaštel Bembo (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Kaštel Bembo (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Dan općine, koji se slavi uz blagdan zaštitnika Bala, bl. Julijana, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u kaštelu Bembo.

Uz pozdravni govor načelnika Edija Pastrovicchia i predsjednika Vijeća, bila je to prigoda da se uruče plakete najzaslužnijim mještanima, koji su svojim radom i angažmanom pridonijeli razvitku i boljitku Bala. Ovogodišnji dobitnici općinskih nagrada su Albino Lampe za stručnu i savjetodavnu pomoć oko uređenja šumskih puteva, Predrag Andrijević za vrijedan doprinos na uređenju zelenih površina mjesnog groblja, te Silvana Drandić za vrijedan doprinos na uređenju i održavanju cvjetnih nasada u javnom parku u Balama.

Načelnik Pastrovicchio je podsjetio da su Bale u posljednjiih godinu dana učinile još jedan veliki iskorak u uređenju mjesta ali i standarda žitelja.

- Od značajnih investicija izdvojio bih radove na izgradnji kanalizacije i ostale infrastrukture u starogradskoj jezgri (4,5 milijuna) koji će biti dovršeni u svibnju, potom postavljanje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u kojeg je uloženo slijedećih 2,5 milijuna kuna,te u  modernizaciju javne rasvjete zbog koje danas Bale i sela Krmed i Golaš imaju LED rasvjetu u koju je uloženo 800 tisuća kuna. Uredili smo šumske putove, koji će već sutra osigurat prostor i mogućnost bicikliranja u prirodi, rekao je Pastrovicchio.

Općina je uspjela od IPARDA pribaviti 2,1 milijun kuna za zaštitu okoliša za energetsku učinkovitost i slijedećih 290 tisuća za prosperitet svih Baljana. U tijeku su investicije u infrastrukturu "teške" oko milijun kuna, a godina je značajna i po ulaganjima trgovačkih društva koja na području općine iznose oko 60 milijuna kuna. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter