Opća Opasnost na žminjskoj Miholji    

Arheologija nije usporila radove (M. MIJOŠEK)
Arheologija nije usporila radove (M. MIJOŠEK)

Žminj nadolazeći vikend slavi blagdan sv. Mihovila i Dan općine, stoga je Željko Plavčić, načelnik općine Žminj s konferencije za novinare sumještanima i svima ostalima uputio poziv da ovih dana posjete Žminj.

U sklopu blagdana sv. Mihovila obilježit će se 300-ta obljetnica župne crkve i to svečanom misom s početkom u 11 sati, a predvodit će je biskup Porečki i pulski Dražen Kutleša. Program proslave jubileja crkve započeo je još u srijedu, od kada se u njoj održava duhovna obnova, a nakon današnje mise održat će se i procesija, najavio je Plavčić.

Biciklijada "S piruonon po Žminjštine"

- Dan općine obilježit će se večeras svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koja će se započeti u 18 sati Zad kaštela, a prije svečane sjednice otvorit će se izložba kaktusa i sukulenata pod nazivom "Bodljikavi Žminj". U subotu u 11 sati kod škole starta gastro biciklijada "S piruonon po Žminjštine", a njeni će sudionici voziti dijelom Žminjštine koja nije bila obuhvaćen biciklijadom koja se održavala za Bartulju. Osim u rekreaciji lijepim krajolikom u bojama jeseni na trasi će kroz jedan prigodni "piruon" degustirati razne delicije koje nudi Žminjština. Po povratku s biciklijade održat će se zabavni program, a u poslijepodnevnim satima s početkom u 18 sati u župnoj crkvi održat će se humanitarni koncert Ansambla za ranu glazbu "Otium". Proslava Dana općine Žminj i blagdana sv. Mihovila završava u nedjelju misom koja će započeti u 11 sati.

Načelnik Plavčić zahvalio je svim sudionicima proslave Dana općine Žminj i blagdana sv. Mihovila poglavito dječjem vrtiću,  osnovnoj školi, folklornim društvima i svima koji sudjeluju u programu ili su na bilo koji način bili uključeni ili su potpomogli u ostvarenju ovih programa.

70 izlagača kaktusa i sukulenata

Zdenka Jakus uzgajivačica kaktusa i sukulenata i organizatorica izložbe koja će se do 11. listopad moći razgledati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima zahvalila je općini Žminj na potpori u organizaciji, ali i svima koji će kaktuse i sukulente donijeti na izložbu.

- Počeli smo otprije šest godina s tri izlagača, a sad smo stigli do 70 izlagača, rekla je zadovoljna Jakus. Dodajući kako će izložba biti otvorna i u jutarnjim satima, kako bi je mogli razgledati svi koji to žele.

- U zabavnom programu u povodu Dana općine Žminj Zad kaštela će se održati koncert grupe Opća opasnost. Prije njih s početkom u 21 sat nastupit će Proleteri, najavio je Sanjin Galant očekujući dobru zabavu uz ovaj jedinstveni bend koji će se na žminjsku pozornicu popeti oko 23 sata. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter