Opća Opasnost - energija i perfekcionizam

Opća Opasnost u žminjskoj Areni
Opća Opasnost u žminjskoj Areni

U nastavku programa koji se svakog vikenda održava u žminjskoj Areni nastupila županjska heavy metal rock atrakcija Opća Opasnost. Nakon zagrijevanja uz pazinski Amaro Band, predvođena frontmanom, nenadmašnim pjevačem Perom Galićem, grupa je izvela pravi presjek svoje 20-godišnje karijere. Izvedene su najpoznatije numere albuma "Opća Opasnost", "Treba mi nešto jače od sna", "Amerika" i "Ruski rulet".

Publici je najbolje sjeo najveći hit grupe "Pobjego' sam", kojeg su s neizostavnim trncima zajednički otpjevali. Ova je prepoznatljiva rock balada Opće Opasnosti nominirana prošle godine za diskografsku nagradu Porin. Publika je pjevala i ostale "velike" pjesme grupe kao što su "Vrati se na svjetlo" i "Uzalud sunce sja".

Nastup je nosio karizmatičan Pero Galić, jedan od najboljih vokala naše rock scene. Izgleda da su mu najbolje sjele rock balade s posljednjeg albuma "Vrati se na svjetlo". Cijeli bend, koji u ovoj postavi svira od 1997. djeluje uigrano, a na sceni se najbolje snalazi atraktivni gitarist Slaven Živanović - Žiža, kojem pomaže Vlado Soljačić - Sojka. Klavijature je svirao Branimir Jovanovac - Bani, a ritam su udarali basist Igor Kolić i bubnjar Josip Kamenski - Kameni. 

Na sceni se vidjela energija i perfekcionizam albuma "Vrati se nas svjetlo", dugoočekivani i vjerojatno najbolji rock album posljednjih godina hrvatske diskografije. Album je nastajao gotovo četiri godine, predstavljen singlovima "Uzalud sunce sja", "Tri rijeke", "Nisam rođen pod sretnim zvijezdama" i na kraju neponovljivom "Pobjeg'o sam". Sve ove pjesme su odavno ušle u uho fanova benda, koji su ih sa njima pjevali.

U Žminju su premijerno izveli novi singl "Preživio sam", koji je uvod u snimanje novog albuma, zakazano za travanj. Autor glazbe i stihova svih numera novog albuma bit će, kao i na dva posljednja albuma stalni suradnik benda Mario Vestić. Produkciju će, kao i za zadnja dva albuma uključujući i DVD Live potpisati Bani i bend.

Na prvim albumima uz neizostavnog Vestića glazbu za Opću Opasnost su pisali i Pero Galić, Žarko Fabek, Slaven Živanović, Vlado Jozić, Branimir Jovanovac i pokojni Josip Mrča Maričić. (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter