Opatijski LRH ce zapošljavati Istrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celništvo opatijske hotelijerske kuce Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak se u Opatiji prvi put na konferenciji za novinare predstavilo javnosti te iznijelo svoje planove za daljnji razvoj tvrtke koja je godinama stagnirala iako slovi za najvece kvarnersko hotelijersko poduzece.

Predsjednik Uprave Porecan Igor Šehanovic, nekadašnji clan Uprave porecke turisticke tvrtke Riviera, u kojoj su radili i njegovi današnji kolege u upravi Giorgio Cadum i Dino Hrelja, najavio je da ce se LRH više otvarati prema istarskoj turistickoj ponudi, ali i da ce biti novih zapošljavanja u kojima ce i Istrani biti dobrodošli.

Naime, nakon što su vodstvo tvrtke pretežito preuzeli Istrani - Šehanovic, Cadum i Hrelja- moglo se cuti da ce se Liburnia Riviera Hoteli u buducnosti na emitivnim turistickim tržištima predstavljati kao dio istocne obale Istre, što je zapravo i logicno kada se uzme u obzir nacin na koji strani turisti promatraju Opatiju. Za njih je to uvijek grad u Istri jer ne gledaju administrativnu granicu izmedu opcina, gradova i županija.

- Dosad je povezanost s Istrom bila vrlo slaba. Radit cemo u buducnosti više na tome da se po tom pitanju udruže Istra i Kvarner, jer je za ozbiljno razvijanje destinacije potrebno 20 do 30 godina. Dok cekamo da se ona razvije, vec imamo jednu razvijenu - Istru. Želimo povezati Opatiju s istarskim destinacijama jer tamo vec imamo gotove proizvode i elemente turisticke ponude koji žive, bilo da govorimo o sportskom turizmu ili, primjerice, kulturnom nasljedu Pule i Poreca. Dosad je bio slucaj da su opatijski gosti samostalno tražili dodatne sadržaje u Istri, istice Šehanovic.

U sljedecih pet godina, dodaje, Liburnija ce zaposliti 150 ljudi, a svakako ce biti prostora i za istarski kadar. (B. BAN)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter