Opatijske barufe sedmi put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od znacajnijih proljetnih festivala urbane glazbe na ovim prostorima, 7. Opatijske barufe, održat ce se sljedeceg vikenda, 21. i 22. svibnja, na ljetnoj pozornici u Opatiji. Ovogodišnje izdanje festivala novi i prigodni podnaslov - "Epizoda VII. - Chush Space".

Organizator je Udruga KUD Ventil iz Opatije, a festival zapravo pocinje u cetvrtak, 20. svibnja, svojevrsnim warm-upom. Tijekom tri dana na pet pozornica predstavit ce se više od 60 izvodaca raznih glazbenih smjerova - od hip-hopa, preko popa, rocka, punka, reggaea, metala i drugog.

Posebno je zanimljivo što je ovogodišnji festival u znaku regionalnih bendova i DJ-a, te je težište na kvaliteti i znacaju bendova s domaceg i susjednih prostora, uz goste iz Velike Britanije. Medu ostalima, u dva noseca dana nastupit ce Majke, Jinx, Kawasaki 3P, Pips, Chips & Videoclips, Sve Barabe Crew, Repetitor, Djecaci, Radikal Dub Kolektiv, One Piece Puzzle, Oružjem protivu otmicara, Ringišpil, Grupa tvog života, Disco 'n' Action, ?ubrivo, Zinedin Zidane, Diskurz, Pasi, Dosh Lee, Covek bez sluha, Carmina Puttana, Beatles Revival Band, Avlijaneri te pulski sastavi KUD Idijoti, Nola, Reanimacija i DJ & The Wootchyak uz Peter & The Test Tube Babies iz Velike Britanije, koji nastupaju kao posebni gosti te koji slove za jedan od cuvenijih sastava iz prvog vala punk bendova.

Oba festivalska dana vrata se otvaraju u 19.30 sati, dok ce koncertni program zapocinjati u 20 te potrajati do 4 sata. Prema rijecima organizatora, Opatijske barufe su inicirale pokretanje puno manjih festivala te incijativa koje su upotpunile i unaprijedile kulturu življenja mladih u Opatiji, a i šire, te isticu da je u nastajanju Barufa sudjelovao veliki broj mladih iz regije te poveci broj volontera i aktivista.

Ulaznice za sedme Opatijske barufe u pretprodaji su u sustavu Eventima te u Puli u Centar CD Shopu i caffe baru Scandal Express. Više informacija o sedmim Opatijskim barufama na www.op-barufe.com i www.myspace.com/festivalopatijskebarufe.


Podijeli: Facebook Twiter