Opatija: Mladić pred školom isjekao učenika nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Težak incident, što umalo nije završio vrlo teškim posljedicama, dogodio se pred ulazom u Hotelijersko-turističku školu u Opatiji: učenika te škole od nepunih 16 godina fizički je napao 19-godišnji mladić koji ga je pritom i ranio nožem kojim mu je zadao više reznih rana. Napadnuti 16-godišnjak je, srećom, izbjegao teško ranjavanje i ozljeđivanje vitalnih dijelova tijela i, nakon što je podvrgnut operativnom zahvatu, pušten je na kućnu njegu.

Napadač, koji je uhićen nedugo nakon nemilog događaja, jučer je priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo – pokušaj ubojstva. Tužiteljstvo je donijelo i službeno rješenje o provođenju istrage protiv njega.

Mladića, rođenog 1997. godine, tužiteljstvo sumnjiči da je »u cilju da usmrti« 16-godišnjaka sačekao i šakom ga udario u glavu, a potom mu nožem zadao više reznih rana na rukama, a ozlijeđen mu je i vrat. Iz DORH-a navode da je napadnuti 16-godišnjak pobjegao u školu, čime je izbjegao daljnji nasrtaj napadača.

Neslužbeno se saznaje da se grubi napad hladnim oružjem na učenika, nastanjenog na opatijskom području, dogodio praktički na vratima škole. Bilo je to u ponedjeljak ujutro, nakon što je završio prvi školski sat i učenik izašao iz učionice. Upućeni u slučaj navode da je 16-godišnjak bez ikakvog upozorenja dobio od 19-godišnjeg napadača odmah udarac šakom u lice. Dok je žrtva ostala ošamućena od tog udarca, napadač je izvukao nož i počeo njime mahati. Iako ga je udarac u glavu ošamutio, učenik škole je izmicao sječivu i, po svemu sudeći, želji napadača da ga ozlijedi u vitalne dijelove tijela, ubode i u trbuh, među ostalim. Uspješno je izbjegao najopasnije zamahe i najpogibeljnije pokušaje uboda hladnim oružjem, a onda pobjegao natrag u školu i sklonio se na drugi kat.

Napadač se pak dao u bijeg, nakon što je nastala opća panika pred školom, kada su i drugi učenici shvatili da se događa nešto vrlo ozbiljno, da je u pitanju potencijalno pogibeljna situacija. Na mjesto događaja brzo je stigla policija, dok su se drugi policijski službenici dali u potragu za napadačem s nožem. Uspjeli su ga locirati i privesti u policijsku postaju gdje je podvrgnut kriminalističkom istraživanju. (Fiore VEŽNAVER)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter