Opatija: Blagdanska čarolija na svakom koraku

Grada Djeda Božićnjaka je u hotelu 4 opatijska cvijeta
Grada Djeda Božićnjaka je u hotelu 4 opatijska cvijeta

Glazbeni nastupi i prigodne hologramske projekcije upotpunjuju Umjetnički paviljon "Juraj Šporer" i gradske parkove, Ljetna pozornica ponovo postaje zimska pozornica s klizalištem, a Djed Božićnjak samo što nije stigao u Park prirode Učka, ali i do pravog Grada Djeda Božićnjaka u hotelu 4 opatijska cvijeta. Dio je to bogatog programa Adventa u Opatiji koji je pod motom "Osjeti čaroliju" svečano otvoren 26. studenog, a prošli je vikend imao okus čokolade i finih blagdanskih slastica.

Prvi Santa Claus Run Up

Naravno, zvuk Adventa u Opatiji su "najljepše božićne pjesme i popularne melodije domaćih i stranih autora, a njegova vizualna prezentacija spoj tradicije i suvremene tehnologije, raskošno osvijetljenih ulica i pročelja secesijskih vila te hologramskih projekcija i video-mappinga."

Blagdanski duh osjeća se u svakom djeliću grada. Tako je  Ljetna pozornica postala klizalište ali i mjesto za druženje uz čaj ili kuhano vino te zanimljiv program. Na gradskom ''mrkatu'' traje prigodna prodaja suvenira i proizvoda opatijskih obrtnika i ugostitelja. U Parku Sv. Jakova se svaki dan od 8 do 21 sat prikazuju hologramske čestitke, odnosno 3D projekcije u prostoru, u koje građani i posjetitelji Opatije imaju priliku ugraditi svoje najljepše želje. Holograme pratiti i živa glazba u poslijepodnevnim satima vikendom, kao i druženje petkom uz After Job Party. Tu su i kućice s prigodnom prodajom, a dok je u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer postavljena Božićna izložba akademskog slikara Claudia Franka, za najmlađe je otvorena kućica vilenjaka s bogatim programom animacije, blagdanskih filmova i zanimljivih radionica.

Nedjelja, 18. prosinca, donijet će još dva atraktivna događanja – prvi Santa Claus Run Up, utrku od Opatije do Veprinca i natrag te svečani koncert Opatijskog komornog orkestra u hotelu Royal, a u petak, 23. prosinca na programu je hologramski koncert Michaela Jacksona.

Doček nove godine na otvorenom

Oproštaj od stare godine i ulazak u Novu godinu proslavit će se na brojnim lokacijama u gradu, te uz dvostruki program na otvorenom. Uz klizalište, koje će ostati otvoreno do 15. siječnja, feštat će se od 22 sata uz nastup benda i glazbenog DJ-a, a u isto vrijeme započet će doček Nove godine na tržnici gdje nastupaju Mauro Staraj & La Banda te Neno Belan & Fiumens. Prvi dan nove godine točno u podne na terasi hotela Kvarner zdravicom će sretne blagdane uz čašu šampanjca svim posjetiteljima Opatije poželjeti gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima, a adventski će se program nastaviti sve do 15. siječnja. Tijekom cijelog Adventa u Opatiji, subotom i nedjeljom, parkiranje za osobna vozila na javnim površinama je besplatno, a više informacija može se pronaći na http://visitopatija.com/hr/advent-opatija/.

Božićna bajka na Poklonu

Božićna bajka u Parku prirode Učka održat će se od 16. do 18. prosinca. Tu će tijekom tri dana u posebno uređenoj kućici na prijevoju Poklon Djed Mraz primati djecu kako bi poslušao njihove želje i darivao ih slatkišima. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter