Opasnost vreba iz svakog kutka, no malo tko bi pomislio da je od svih prostorija u kuci najopasnija - kuhinja. Naime, istraživanje znanstvenika sa sveucilišta u Exteru pokazalo je da se u gotovo svakoj kuhinji nalaze prave male "ubojice". Primjerice, u izradi tava koje imaju dno na koje se hrana ne lijepi koriste se kemikalije koje mogu dovesti do problema sa štitnom žlijezdom.
Spužve za pranje suda koje su tjednima u upotrebi mogu prikupiti na desetine tisuca mirkoorganizama po kvadratnom centimetru, što je više mikroba nego unutar WC školjke!
Zapanjujuci je podatak da zbog problema s tosterom više tisuca ljudi pogine u svom domu. Naime, tosteri su potencijalna opasnost jer su elektricni elementi u njima otvoreni i nesrece se najcešce dogadaju kad metalnim nožem pokušate izvaditi zaglavljeni komadic tosta.
Kad nam se hrana u frižideru pokvari, toga smo obicno svjesni prema njenoj boji ili mirisu. Medutim, kad se pokvari nešto iz zamrzivaca, to je mnogo manje vidljivo. Nerijetko meso ostavljamo i po nekoliko mjeseci u zamrzivacu, ne brinuci što ce se za to vrijeme s njim dogoditi. Stoga, oprezno sa smrznutom hranom.