Opasno na cestama: U PGŽ-u 22 nesreće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sav promet zbog leda na kolniku zatvorena je cesta D-404 od Brajdice do tunela Pećine u Rijeci, a promet je zbog olujnog vjetra obustavljen i Jadranskom magistralom od Bakra do Senja.

Od Senja do Karlobaga smiju samo osobna vozila. Zbog leda na kolniku treba biti i dodatno oprezan na čvoru Draga i na Vežici. 

Loši vremenski uvjeti iznenadili su vozače s obzirom da su samo do 9 sati na području Primorsko-goranske županije prijavljene čak 22 prometne nesreće, no srećom samo s materijalnom štetom.  

Na riječkom čvoru Vežica sudarilo se nekoliko vozila, a u Šmriki se oko 6,50 prepriječila cisterna, koja je oko 9 sati je uklonjena. Posljednja informacija je stigla u 10.20 da je kod Kamenjaka vozilo sletjelo s ceste, no u nesreći nema ozlijeđenih. Zbog leda su između Kamenjaka i Čavala zabilježene još tri prometne nesreće zbog kojeg su vozila sletjela s kolnika. 

Zbog leda na kolniku otežano se vozi riječkom obilaznicom kod čvora Vežica, a vozače se upozorava da koriste alternativne cestovne smjerove, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Za sva vozila zatvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, zbog olujnih udara vjetra. Obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na Jadranskoj magistrali (D8) između Šmrike i Grmana.

Također zbog prometne nesreće na 2. km autoceste A6 Rijeka– Zagreb, prije čvora Bosiljevo 2, u smjeru Karlovca vozi se jednim trakom. Vozače se upozorava na oprez.Samo za osobna vozila otvorene su: A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te Jadranska magistrala (D8) od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene. (Hina, NL)


Podijeli: Facebook Twiter