Opasno gradilište Pula Gatea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ogromno gradilište na zaobilaznici u Šijani, gdje bi trebao niknuti višenamjenski poslovno-stambeni centar naziva Pula Gate, potencijalna je opasnost za djecu koja se igraju u njegovoj blizini. Na to nas je upozorila citateljica koja živi u obližnjoj zgradi i mladenacke ludorije vidi sa svog prozora.

- Željela sam prije nego što se dogodi neka nesreca upozoriti da je to mjesto opasno. Bolje da se o tome nešto napiše sada, nego kad vec bude kasno, rekla nam je gospoda. Ispricala je da se oko velike rupe, u kojoj su temelji za buducu zgradu, okuplja grupica djece od desetak do 15 godina.

Iako je oko gradilišta postavljena ograda, ona je preslaba pa svatko može lako uci.

- Jednostavno ne mogu mirno sjediti u stanu znajuci što se dogada vani i da bi netko mogao nastradati. Rijec je o djeci koja nisu svjesna opasnosti koja im prijeti ako padnu u provaliju ili, ne daj Bože, na šiljke koji vire iz temelja, veli nam citateljica. Kaže da ih je puno puta i sama na to upozoravala.



- Ondje se nalazi i cuvareva kucica, vidim da svako toliko netko obilazi taj teren, no ovim putem apeliram da se postavi cvršca ograda, ne bi li se sprijecile moguce nezgode, zakljucuje naša citateljica.

Jucer smo na gradilištu susreli cuvara, koji nam je rekao da se ono cuva 24 sata dnevno i nije vidio da netko ulazi. Pa ipak, naveo je da se labava zaštitna ograda koja okružuje gradilište upravo zamjenjuje cvršcom, ne bi li se onemogucio ulazak.

Ako netko želi na silu uci, dodaje, nece ga ni to sprijeciti, no ipak se nece moci samo tako provuci ispod. Potvrduje da se oko gradilišta vikendom okupljaju klinci koji glasno slušaju glazbu i ostavljaju smece, no na to ne može utjecati.

Na naše pitanje zna li hoce li se radovi uskoro nastaviti, rekao nam je da vjeruje u to, no da nije na njemu da daje izjave. Trenutno se, kako smo vidjeli, s gradilišta ispumpava voda zaostala nakon nedavnih obilnih kiša.


Podijeli: Facebook Twiter