Opasni T-Comov stup nadležne ne zanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Telefonski stup u dvorištu obitelji Savic, Božac i Buršic u Medulinu pao je na njihovu kucu još prije mjesec i pol dana, pa i danas tako stoji. Pri padu je umalo ozlijedio sina Danice Savic koja je odmah kontaktirala T-Com zamolivši ih da stup maknu i postave drugdje.

Djelatnici T-Coma su, kaže, izašli na teren, fotografirali, no ništa nije napravljeno. Predložili su staviti novi stup, no Savic, koja ga ne želi u svom dvorištu, odbija takav prijedlog, kao i da se stup smjesti na krov. Žali nam se i njezina susjeda Gordana Potkonjak, cija je telefonska linija od prošlog tjedna "mrtva".

- Kad je stup pao, linija je prekinuta, no djelatnici su nešto uspjeli popraviti i ona je proradila. Sad opet telefon ne radi i od petka pokušavam dobiti T-Com. Ovi iz Pule kažu da oni ne mogu ništa, da zovem u Zagreb. Zvala sam na onaj broj gdje se javlja automat i dobila sam ih tek u ponedjeljak. Rekli su mi samo da je to dalje proslijedeno, štogod to znacilo, kaže Potkonjak.

Oliver Buršic, koji živi u istoj kuci, kaže da je devet puta prijavljivao pad stupa na telefon 0800 9000, jedini broj koji postoji za T-Com. Uspio je dobiti i dva broja mobitela tehnicke službe u Puli, no i oni su ga, kaže, ignorirali.

- Tražili smo uklanjanje tog stupa još prije godinu i pol jer je bio truo i predosjecali smo da ce se ovako nešto dogoditi. Predložili smo da se izmakne iz dvorišta na našu stranu kuce. Ekipa je izašla na teren, slikala i - ništa. Stup je nedavno pao, a prije tri dana došao je jedan djelatnik i htio prespojiti žice na polomljenom stupu jer je nekome linija bila u kvaru, kaže Buršic.

Od Davora Smokovica, šefa tehnicke službe T-Coma u Puli, saznajemo da je politika firme da izmještanje stupa placa vlasnik parcele što, kaže, spomenute obitelji ne žele financirati.


Podijeli: Facebook Twiter