Opasni šahtovi na Verudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Verudi, u Ulici Pina Budicina u tijeku je nova vrsta "zabave" - izbjegavanje podignutih poklopaca kišnih odvoda koji ugrožavaju sudionike u prometu. To traje oko mjesec dana, a ponovilo se i jucer i ovog vikenda. Tada su bili podignuti pri vrhu ulice, nakon zavoja kada se iz Krležine skrece prema semaforima na Verudi. Takvo je stanje trajalo cijelog vikenda. Djelatnici Herculanee bili su primorani zamijeniti željezni poklopac zajedno s okvirom zbog vibracija koje je stvarao.

Iako Herculanea ne tvrdi da je rijec o vandalizmu, ostavljajuci mogucnost da rešetke iskacu uslijed veceg intenziteta prometa ili prelaska teškog vozila, sumnjivo je da se to u tako kratkom razdoblju dogada u istoj ulici na nekoliko mjesta, na svega stotinjak metara udaljenosti. Pogotovo je sumnjivo da su dva poklopca na svega dvadeset metara udaljenosti "iskocila" zbog prometa te da se u oba slucaja radilo o danima vikenda.

Herculanea istice da ce istražiti zbog cega se to dogada te najavljuje zamjenu poklopaca da bi udovoljili današnjim standardima s obzirom na intenzitet prometa.


Podijeli: Facebook Twiter