Opasni DVD citaci i laptopi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni inspektorat upozorio je potrošace na neispravne i potencijalno opasne Toshibine prijenosne DVD citace te softver u prijenosnim racunalima Acer. Neispravni BIOS softver nalazi se u Acer modelima Aspire 5738G i Aspire 5768ZG, proizvedenim izmedu travnja i lipnja 2009., a u odredenim uvjetima može izazvati visoke temperature strujnog adaptera.

Dobavljaci i potrošaci mogu, navode iz Acera, softver ažurirati preuzimanjem i instaliranjem datoteke za ažuriranje. Ovih je prijenosnih racunala u Hrvatsku uvezeno 255, odredeni je dio izoliran u opskrbnom lancu, a dio je prodan potrošacima.

Kad su u pitanju Toshibini prijenosni DVD citaci za racunala, Državni inspektorat upozorava na rizik od zapaljenja baterijskih kompleta robne marke Lishen, ugradenih u ove citace, kad su u potpunosti napunjeni. Rijec je o modelima SD-P120DT i SD-P120AT, proizvedenima u Kini izmedu ožujka 2008. i veljace 2009.

Procjenjuje se da na europskom tržištu ima ukupno 8.700 kompleta spornih baterija, no nije poznato koliko u Hrvatskoj. Kupci se trebaju javiti distributeru, koji ce ih savjetovati da uklone predmetne komplete baterija iz svojih DVD citaca i da umjesto njih koriste strujne AC adaptere.


Podijeli: Facebook Twiter