Opasna uspomena na rally

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Betonski blokovi uz cestu kod Batvaca predstavljaju ozbiljnu prijetnju sudionicima u prometu, složni su mještani okolnih naselja. Postavljeni su za potrebe autorallyja koji se sredinom listopada održavao na Puljštini, no ocito su ih organizatori, autoklub Matulji Racing, zaboravili ukloniti.

Cuvaju li blokovi lokalne vozace od izlijetanja s ceste koja kroz sela Batvaci, Golubovo i Mednjan povezuje Barbarigu s cestom Vodnjan - Bale? Da bi stvar bila gora, postavljeni su s unutarnje strane zavoja, što mimoilaženja vozila na relativno uskoj cesti cini još opasnijim.

Od gradonacelnika Vodnjana Klaudija Vitasovica culi smo da je intervenirao kod organizatora rallyja da se blokovi uklone. Medutim, Moreno Luksetic iz istog kluba kaže da mu je to prvi glas. Štoviše, nije ni znao da blokovi nisu uklonjeni.

Kaže da su za njihovo postavljanje, pa i uklanjanje angažirali jednu istarsku tvrtku, a zašto ih nisu i uklonili - nije mu poznato. Obecao je da ce zvati tvrtku da bi što prije odradila posao do kraja, ne želeci nam pak otkriti o kojoj je firmi rijec.


Podijeli: Facebook Twiter