Opasna igra oko referenduma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ako vlast Jadranke Kosor može eliminirati, odnosno sumnjati u 500 tisuca potpisa gradana za raspisivanje referenduma da li ce ona biti spremna ispoštovati volju gradana na parlamentarnim izborima? ", javno je zapitao saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Pazinu.

To je nazvao opasnom igrom, a HDZ okarakterizirao strankom opasnih namjera. Povukao je paralelu izmedu blamaže Vlade premijerke Kosor oko prebrojavanja potpisa za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu i svojedobnog poigravanja legitimnom voljom peko 800 tisuca hrvatskih gradana nepriznavanjem opozicijske situacije u Zagrebu od strane Franje Tudmana. "Ova ekipa na vlasti gora je i od Franje Tudmana i sada vidim zašto se kunu u njega", tvrdi Kajin.

Pohvalio je i jednog HDZ-ovca Andriju Hebranga - koji je izjavio da treba poštovati volju gradana i raspisati referendum - kojeg je nazvao "najrazumnijim glasom u HDZ-u".

Kajin tvrdi da ce opozicija morati pozvati medunarodne promatrace za naredne parlamentarne izbor upitavši: "Tko nam jamci fer izbore?".

Po Kajinovu mišljenju ulica je jedino, ali i krajnje rješenje, ako vladajuca vecina ospori legitimitet 800 tisuca potpisa za referendum. Slaže se da je 170 milijuna kuna za referendum velik novac, ali taj se trošak može izbjeci tako da se Zakon o radu ne mijenja te podsjeca da njegovu izmjenu poslodavci nisu niti tražili.


Podijeli: Facebook Twiter