Opametio se nakon udarca u glavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanac, prodavac u trgovini pokucstva, postao je pravi genij pošto je dobio udarac u glavu, javljaju americki mediji.

Jason Padgett (41) nije bio posebno nadaren za matematiku, ali je s godinama postao pravi genij na tom polju. Dok se jedne veceri vracao kuci, tog su prodavaca pokucstva u Tacomi, u državi Washingtonu, u Sjedinjenim Državama, napali nepoznati muškarci i izudarali ga nogama. Jason Padgett je dobio udarac u glavu i njegov se život naglo promijenio.

"Vidio sam samo bljesak svjetla", rekao je za americku informativnu mrežu ABC News. "Pomislio sam, sigurno sam mrtav". Padgett je primljen u bolnicu gdje su mu lijecnici dijagnosticirali potres mozga. Nakon toga, trgovac je kroz neko vrijeme uvidio da su mu se umne sposobnosti višestruko povecale. Sada želi napustiti posao u trgovini i poucavati matematiku.

Jason Padgett koji je prekinuo srednju školu zbog katastrofalnih rezultata, nakon potresa mozga poceo je crtati složene dijagrame, ne shvacajuci što mu se dogada.

"Opsjednut sam brojevima i geometrijom", kazao je, dodajuci da mu se po glavi stalno vrzmaju nekakvi grafikoni.

Neobican slucaj Jasona Padgetta zainteresirao je znanstvenike. Njegov iznenadni talent za matematiku lijecnici još ne mogu protumaciti, ali su najavili da ce istražiti što se to dogodilo u njegovoj glavi.


Podijeli: Facebook Twiter