Opačić: Rasvijetlit ćemo pitanje donacija za Noru

Milanka Opačić čeka rezultate istraga (Marko TODOROV/CROPIX)
Milanka Opačić čeka rezultate istraga (Marko TODOROV/CROPIX)

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić najavila je danas da bi u vezi slučaja donacija za Noru Šitum inspekcije do petka trebale doznati na čijem računu i koliko ima novca od humanitarne akcije za preminulu djevojčicu.

"Najvažnija nam je financijska inspekcija kojoj treba nešto više vremena i nadam se da će do petka imati sve pokazatelje, a onda ćemo to predočiti pa ćete točno znati na čijem računu su novci i koliko novaca", rekla je Opačić novinarima nakon dodjele stipendija studentima iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji.

Slične situacije, u kojima se mora sudski odlučivati što s prikupljenim novcem, trebao bi spriječiti Zakon o humanitarnoj djelatnosti, najavila je Opačić i dodala da će do kraja tjedna obaviti konzultacije s pojedinim udrugama, koje već dugo obavljaju taj posao, kao što su Rotary klub i Zaklada "Ana Rukavina".

"Naši su građani jako spremni u humanitarnim akcijama pomoći i dati i zadnju lipu, a najčešće su to umirovljenici. Prošle godine su donirali više od 77 milijuna kuna, mnogima su ti novci spasili život ili su pomogli podići kvalitetu života. Nažalost, ta afera bacila je ružno svjetlo na takve humanitarne akcije, pa ćemo se potruditi da sve rasvijetlimo", istaknula je Opačić.

Na upit o smrti dvogodišnje djevojčice u Rijeci Opačić je napomenula da je inspekcija bila u Centru za socijalnu skrb u Rijeci, pa očekuje njihov izvještaj do kraja radnog dana.

Istraga o smrti dvogodišnje djevojčice u Rijeci, koju su prošloga tjedna mrtvu u stanu pronašli djelatnici Hitne pomoći nakon što ih je telefonom pozvala njezina majka, još uvijek traje.

Dok se čekaju rezultati toksikoloških vještačenja koja bi trebala konačno razjasniti točan uzrok smrti, policija pokušava utvrditi koliko su utemeljene sumnje da smrt djevojčice nije samo nesretan slučaj, nego je riječ o mogućem kaznenom djelu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter