Opačić i Mrsić na sastanku EPSCO-a u Luxembourgu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača (EPSCO) na kojemu sudjeluju potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sastaje se u četvrtak u Luxembourgu.

Na dnevnom sastanku Vijeća niz je tema, između ostaloga, rasprava o Europskom semestru, izvješće o stanju na tržištu rada i o provedbi Jamstava za zapošljavanje mladih. Vijeće će također razgovarati i o socijalnoj dimenziji Europske monetarne unije. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o usopstavi europske platforme za sprječavanje neprijavljenog rada, zatim rasprava o prijedlogu direktive o povećanju ravnopravnosti između muškaraca i žena među savjetodavnim članovima uprava trgovačkih društva uvrštenih na burzama.

Ministri će također razgovorati o novim pravilima koji bi trebali poboljšati učinkovitost EURES-a, mreže službi za zapošljavanje. Planirana reforma postojećeg EURES sustava bi trebala dodatno potaknuti mobilnost radne snage unutar EU olakšavajući pristup informacijama o tražiteljima posla i slobodnim radnim mjestima. Postojeći sustav se želi nadograditi omogućavanjem automatskog spajanja ponude i potražnje radne snage. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter