Yoon: Uz pobjede je lakše uigravati momčad

Ozljeda pokvarila raspoloženje - Seung-Hyeon Yoon (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Ozljeda pokvarila raspoloženje - Seung-Hyeon Yoon (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

U moru glasova koji su pjevali u autobusu koji je pobjedničku momčad Istre 1961 u subotu navečer vraćao iz Osijeka, bio je i onaj 25-godišnjaka iz Seoula koji je ove zime odlučio Južnu Koreju zamijeniti dalekom Pulom.

Nakon razgovora sa sunarodnjakom Chungom Woonom, koji već godinu dana uspješno brani boje "zeleno-žutih", odluka je pala i Seung-Hyeon Yoon je u siječnju stigao u Istru 1961.

Nekih mjesec i pol kasnije ovaj korejski krilni igrač ima i tri nastupa u Prvoj HNL, a u subotnjem susretu 24. kola igranog u Gradskom vrtu istaknuo se asistencijom Radonjiću za pobjednički gol. Nažalost, kako to obično u životu biva, uz tu dobru stigla je i loša vijest. Yoon je u Osijeku ozlijeđen.

- Možete samo zamisliti kakav je to bio udarac kad mu je pukao mišić. Bili smo odmah na snimanju i snimka je potvrdila da je riječ o rupturi lista, rekao je fizioterapeut Goran Marjanović uvodeći nas u svoju ambulantu. "Stradali su u Osijeku i Woon i Vučko, ali ćemo napraviti sve da ih osposobimo do nedjeljne utakmice s Hajdukom. Yoon će taj susret preskočiti."

Na licu drugog igrača koji je iz Južne Koreje stigao među "zeleno-žute" bila je vidljiva tuga zbog ozljede. Baš kad je izborio mjesto u momčadi…

- Kao što vidite, ozlijeđen sam. Dobio sam u Osijeku jak udarac u list i pokazalo se da mi je stradao mišić, a prve prognoze govore da ću izbivati dva tjedna, rekao je na vrlo dobrom engleskom Seung-Hyeon Yoon.

- Pored ozljede koja će me podsjećati na taj susret, pamtit ću ga i po našoj pobjedi. Trećoj gostujućoj u trećem nastupu izvan Pule ove polusezone. Igra? Trener Pamić je odmah rekao da igrom nije bio zadovoljan, a ni mi igrači nismo bili zadovoljni kako smo igrali.

Činjenica je da imamo dosta novih igrača u momčadi i da se još nismo stigli uigrati. No, ne treba brinuti, sve će vrlo brzo sjesti na svoje mjesto i ubrzo ćemo igrati onako kako naš trener to traži od nas. Naravno, uvijek je lakše uigravati se uz pobjede, veli Yoon. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter