Woody Allen iduci film snima u Rimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Woody Allen ce svoj iduci film snimati ovoga ljeta u Rimu, izvijestio je list La Repubblica u ponedjeljak. Snimanje bi trebalo poceti u srpnju a prije toga ce Allen i njegov jazz band svirati u rimskom Auditoriumu krajem ožujka.

"Moja obitelj i ja ne možemo docekati da provedemo duže vrijeme u tom predivnom gradu", rekao je 75-godišnji Allen rimskom listu ne navodeci pojedinosti o filmu, posljednjem u njegovoj turneji europskim prijestolnicama.

Samo jedan od njegovih posljednjih sedam filmova nije snimljen u Europi. Allenov posljednji film "Srest ceš visokog tamnog stranca", cija se radnja zbiva u Londonu, bio je uspješan u talijanskim kinima, a "Ponoc u Parizu" premijeru ce imati u svibnju u Cannesu.

Kultni americki redatelj u Italiji nije radio od 1996. kada je dijelove filma "Svi kažu da te volim" snimio u Veneciji. Allen kaže da je fasciniran Rimom koliko i drugim velikim gradovima koji su ga nadahnjivali. "Volim te sofisticirane i civilizirane metropole i smatram fantasticnim što imam priliku raditi u njima", rekao je Allen rimskom listu.

"Svaki put je to poput izjava ljubavi odredenim mjestima i projiciranje na platno mojih osjecaja za mjesta koja su mi najviše znacila u životu. Nadam se to isto uciniti s Rimom", rekao je Allen.


Podijeli: Facebook Twiter