Oni slikaju ustima i nogama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U vrijeme kada svi placu, vi zaslužujete istinsko divljenje, rekao je na otvorenju medunarodne izložbe slikara koji slikaju ustima i nogama, Vladimir Torbica, procelnik Istarske županije za kulturu, saževši u toj recenici videno i doživljeno kod svih posjetitelja ove nesvakidašnje izložbe.

Naime, u Multimedijalnom centru u Rovinju predstavljeni su radovi dvanaestero umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske (Angela Medved, Martina Pavlovic, Dragica Sušanj, Vojko Gašperut Gašper, Silvo Mehle, Željko Vertelj, Jože Vodušek Benjamin Žnidaršic, Stjepan Perkovic, Maria-Kristina Božicevic, Goran Radic i Ana Slošnjak) koji se u svom likovnom izricaju umjesto rukama služe ustima i nogama i na taj nacin, kako i sami isticu, pokazuju da se s tjelesnim hendikepom mogu nositi kao s novom prilikom, a ne greškom.

Pred mnogobrojnom publikom predstavili su se tehnikama ulja na platnu, akrilnim i vodenim bojama te temperama, dok su im motivi bili razliciti - od apstrakcija do mrtvih priroda i pejzaža.

Medunarodna izložba umjetnika koji slikaju ustima i nogama može se razgledati do 6. prosinca, a rezultat je inicijative i poziva voditeljice MMC-a prof. Dubravke Svetlicic.


Podijeli: Facebook Twiter