Onesvijestio se u požaru, spasio ga lijecnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravu srecu u nesreci imao je 69-godišnji Petar Prenc iz Pauletici kod Tinjana u utorak poslijepodne nakon što se nagutao dima i onesvijestio paleci travu na svojoj parceli kod mjesta Jelovci. Naime, Prenca je od sigurne smrti spasio njegov lijecnik opce prakse Nedjeljko Jelovac, cija se ordinacija nalazi samo dvjestotinjak metara od požarišta.

Prema policijskom izviješcu požar je izbio oko 13, a pazinski su ga vatrogasci ugasili oko 15.50 sati. Prenc je hitno prebacen u rijecki KBC, no vec u srijedu je bio kod kuce. Ispricao nam je da je požar izbio kad je iznenada zapuhao vjetar i vatra se pocela nekontrolirano širiti. Prenc je pokušao ugasiti vatru, no nagutao se dima i izgubio svijest, te je pao na tlo, odnosno na vatru. Dok je bio u nesvijesti zadobio je lakše opekotine na dva prsta i na lijevoj strani lica, no moglo je biti i puno gore.

- Da nisam pao u nesvijest, vatru bih lako ugasio buduci da je gorjelo na svega dvadesetak centimetara od tla, odnosno samo trava. Srecom da je prvi do mene došao doktor Jelovac, a vjerujem da je to bilo odmah nakon što mi je pozlilo jer bi u suprotnom možda i mene vatra zahvatila, kazao nam je Prenc.

- Da sam zakasnio petnaest sekundi Prenc ne bi preživio. Meni je stradala desna obrva i kosa na desnoj strani glave, no to nije strašno. Zahvaljujem se svim hitnim službama koje su brzo i promptno reagirale. To je dokaz da se posao može odraditi brzo i efikasno kada organizacija funkcionira", zakljucio je dr. Jelovac.

Prenc ce na koncu prekršajno dogovarati zbog požara kojeg je prouzrocio. (M. SARDELIN i S. PERŠIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter