Onemogućio knjigovođi vođenje poslovnih knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, pulska policija je kazneno prijavila 61-godišnjaka. Za isto kazneno djelo tereti se i dvije pravne osobe iz Pule, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnjak, od 1. rujna prošle godine, kao član društva i većinski vlasnik trgovačkog društva iz Pule, onemogućio osobi ovlaštenoj za zastupanje trgovačkog društva, ujedno i knjigovođi tog trgovačkog društva i još jednog trgovačkog društva 61-godišnjaka, pristup i vođenje poslovnih knjiga.

S tim u vezi, osumnjičeni nije preuzeo obvezu vođenja poslovnih knjiga niti je obvezu vođenja poslovnih knjiga povjerio drugoj fizičkoj ili pravnoj osobi tako da se knjige nisu vodile i nisu predana propisana financijska izvješća nadležnim tijelima za prošlu godinu, čime je onemogućio reviziju poslovanja u dijelu sumnje na zlouporabu u poslovanju. Protiv osumnjičenog 61-godišnjaka i pravnih osoba podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter