One-man-blues-band Eddie Martin u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pluca stare jezgre Umaga i u cetvrtak je napunio blues, odnosno Music & Art festival UmagGOblues, na kojem je publiku, nakon uvodnog predstavljanja mladog benda s izuzetnim stilom u aranžmanima poznatih blues izvedbi The Bluzers, oduševio Eddie Martin.

Nastupio je u one-man-blues-band izdanju s nevjerojatnom kombinacijom izvrsnog gitaristickog umijeca, inovativnog sviranja usne harmonike, korištenja perkusionistickih elemenata (kufera), što je sve bilo zacinjeno fenomenalnim vokalom.

Na Novoj obali plesalo se uz ritmove grupe Papa George Band koji je svirao neprekidno više od dva i pol sata. Nastupio je i Keith Thompson band koji se dokazao kao vrhunska R & B grupa i time zadržao puni Trg slobode do kraja sa širinom zvuka koju je stvorio saksofon Patsy Gamble. Njoj je na kraju koncerta organizator poklonio originalni suvenir od srebra - repliku umaških naušnica koje izraduje ovdašnji zlatar Njaci Široka.

Kao i prve veceri, ponovno su nastupili odlicni Ivan Vragolovic i Jura Geci, rovinjski Duo Strings - Sanjin Banic i Siniša Popadic, novigradski Funk off boogie i M. Roach & J. Mars.

Podsjecamo da se svakodnevna jutarnja blues kava - Blues morning coffee - pije u baru Luka, a zatim slijede popodnevne muzicke radionice i projekcije. Svi se koncerti odvijaju ispred kafica Buoni Amici, bara Luka i lokala San Marco, te na Novoj obali i glavnoj pozornici na Trgu slobode.

Za one nezasitne i željne dobre zabave, after partyji su na terasi caffe bara Buoni amici, gdje se u cetvrtak dogodio akusticni usno-harmonikaški jam uz Roacha i Marsa. Zajedno s njima ponovno je nastupio Eddie Martin.

Takoder, u bivšem Martradeu na Trgu slobode mogu se od podne do 1 sat u noci pogledati sve prijavljene fotografije koje su stigle na fotografski natjecaj Rhythm photography, vezan za blues, muzicare i atmosferu grada u glazbenom okruženju, s temom "blues kao život - život kao blues".


Podijeli: Facebook Twiter