Omnibus "Otac" dobio tri međunarodne nagrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prikazan na sedamdesetak festivala gdje je osvojio 17 nagrada i priznanja, animirani kratkometražni omnibus "Otac" osvojio je još tri međunarodne nagrade u posljednjih mjesec dana, na festivalima u Teheranu, Ateni i na Krfu, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Film "Otac" hibrid je dokumentarnog i animiranog filma koji prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i oca.

Nastao je prema istinitim pričama, a svaku od pet priča režirali su umjetnici različitih senzibiliteta, među kojima je i hrvatski redatelj Veljko Popović. To je bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija, koju s hrvatske strane potpisuje Bonobostudio.

Zadnje priznanje tom filmu, nagrada publike, stiglo je s trećeg Festivala animiranog filma "Be there!" koji se održavao na Krfu od 4. do 7. travnja. Treću nagradu osvojio je na Festivalu animiranog filma Animfest koji se održavao tijekom ožujka u Ateni, a u istom je mjesecu osvojio Nagradu CIFEJ-a za najbolji film na osmom Festivalu animiranog filma u Teheranu.

CIFEJ je Međunarodni centar za filmove za djecu i mlade posvećen promicanju izvrsnosti u audiovizualnim umjetnostima za mladu publiku, a njegov je žiri "Oca" nagradio zbog njegove univerzalne poruke i isticanja važnosti osluškivanja iskrenih osjećaja i potreba djece. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter