Omladinski nogometni turnir 62-godišnje tradicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom održavanja velikog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se od 21. do 27. svibnja odigrava na gradskom stadionu u Labinu po 62. put, uz domaćine NK Rudar, gradonačelnik Tulio Demetlika održao je prijem u Maloj vijećnici za predstavnike momčadi HŠK Zrinjski iz Mostara (Bosna i Hercegovina), FK Budućnost iz Podgorice (Crna Gora) i AC Spezia Calcio (Italija).

Kvarnerska rivijera je jedan od najstarijih nogometnih turnira u ovom dijelu Europe i predstavlja izuzetno iskustvo mladim nogometašima kojima je to dobra prigoda da se afirmiraju i odmjere snage s nekim od predstavnika najjačih europskih klubova. Vrlo malo omladinskih nogometnih turnira se može podičiti 62 godine dugom tradicijom. Upravo toliko je Labin domaćin Kvarnerske rivijere te je uz Rijeku grad s najdužom tradicijom u suorganizaciji ovog sportskog događaja. Na turniru su u Labinu tijekom godina igrali brojni mladi igrači koji su kasnije postigli izvanredne sportske karijere igrajući za najpoznatije svjetske klubove.

Demetlika je svojim gostima predstavio investicije gradskog proračuna u sportsku infrastrukturu tijekom prošle i ove godine, a to su uređenje atletske staze i tartan atletskog borilište te igrališta s umjetnom travom na gradskom stadionu, prije 20-ak dana dovršena izgradnja nove sportske dvorane te rekonstrukcija stare dvorane koja upravo traje. Gradonačelnik se posebno zahvalio domaćinima turnira NK Rudaru na svemu što čine za promociju nogometa i Labinštine. (A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter