Omišalj: Preživio pad s 40 metara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Omišlju se jučer dogodilo pravo čudo; čovjek s Krka je preživio pad u provaliju duboku četrdeset metara! Brzom intervencijom uz pomoć spasilaca iz provalije je izvučen ozlijeđen, ali živ. Izvukli su ga vatrogasci pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Krka uz pomoć policije i djelatnika građevinske tvrtke GP Krk koji su se našli u blizini. Nesretnik je pao s litice kod šumice Dubec. Okolnosti stradanja još se utvrđuju.

- Dobili smo dojavu da je kod Pesje u Omišlju muškarac pao u provaliju. Bilo je to u 9.38 sati. Za otprilike minutu uspjeli smo doći na mjesto događaja s troja kola i specijalnom spasilačkom opremom za takve slučajeve. Odmah su stigle i sve ostale ekipe - ispričao nam je Dinko Petrov, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Krka. Zbog ozljeda i specifičnosti terena, spašavanje je bilo zahtjevno. Uz veliko zalaganje svih koji su sudjelovali u akciji, uz pomoć nosila i specijalne opreme za spašavanje, ozlijeđenog smo uspjeli izvući oko 10.40 sati i predati liječnicima koji su čekali s kolima Hitne pomoći. Pružili su mu prvu pomoć i odmah ga prevezli u bolnicu.

- Stradali ima ozljede i lomove, ali je nevjerojatno da netko može preživjeti pad s takve visine. Da to nisam vidio, mislio bih da je to nemoguće, čudio se jedan od očevidaca. Ljudi padnu s dva tri metra i poginu, a on je preživio 40 metara, to mu je neki znak - smatra naš sugovornik. (I. MIKULIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter