Ometanje TV signala u Istri stiglo do Ženeve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Delegacija RH je na svjetskoj radijskoj konferenciji u Ženevi zatražila sazivanje radne grupe da bi se razmotrilo rješavanje dugotrajnih problema s ometanjem TV i radijskih signala iz Italije, navodi se u priopcenju upucenom iz Hrvatske radiotelevizije u utorak.

Posljednja mjerenja TV signala u Istri koja je u sijecnju proveo HRT, navodi se u priopcenju koje potpisuje šef korporativnih komunikacija Igor Medic, pokazuju da znacajnih smetnji trenutno nema, no ponovna pojava je moguca kada nastupi toplije vrijeme.

Hrvatski predstavnici na tom su medunarodnom skupu, koji se održava u organizaciji Svjetske telekomunikacijske unije od 23. sijecnja do 17. veljace, time još jednom ukazali na potrebu hitnog i trajnog rješenja za smetnje s prijemom signala koje talijanski TV nakladnici izazivaju u zapadnoj Istri i nekim dijelovima Dalmacije.

Predsjedavajuci konferencije T. Al Awadhi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prihvatio je inicijativu te ce se u nastavku konferencije organizirati posebna tematska radna skupina s ciljem rješavanja problema smetnji.


Podijeli: Facebook Twiter