Omerhodžic: Turci ce pasti u Zenici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zasigurno je jedan od najvecih hitova kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje ce se iduce godine održati u Južnoafrickoj Republici. Pod palicom iskusnog vuka Miroslava Cire Blaževica naši susjedi su u subotu u Armeniji upisali petu kvalifikacijsku pobjedu i sad nestrpljivo cekaju srijedu kad ce u Zenici, na stadionu Bilino Polje, ugostiti reprezentaciju Turske. Pobijede li, bosanskohercegovacki bi nogometaši i matematicki potvrdili drugo mjesto u skupini, koje im osigurava dodatne kvalifikacije za put na svjetsku smotru. Buduci da se medu clanovima Cirinog strucnog stožera nalazi i dijete "Istre" Mirsad Omerhodžic, možemo se pohvaliti da je ovom uzletu nogometa u BiH doprinos dala i Pula.

"Bili smo svjesni težine utakmice u Armeniji, kao i cinjenice da nas tri osvojena boda mogu dovesti pred vrata raja, no nismo dozvolili da nas to sputa, vec smo odigrali odlican susret. Da je bilo malo više sportske srece, mogli smo i puno uvjerljivije slaviti. Na poluvrijeme se otišlo s našim minimalnim vodstvom, no Ciro nije dopustio da nam propuštene prilike poljuljaju moral, vec je ionako odlicnu atmosferu u svlacionici još više podigao", rekao je Omerhodžic, koji u reprezentaciji BiH uz trenersku obnaša i skautsku dužnost.

U ogledu s Turskom Cirini sinovi ce biti kompletni jer ce se u sastav vratiti i mozak reprezentacije Zvjezdan Misimovic.

"Turci su jak kolektiv, sportski fanatici koji dolaze iz države gdje ima više registriranih nogometaša nego što u BiH ima stanovnika, ali usprkos svemu ja vjerujem u našu pobjedu. Svjestan sam da nam to nece biti nimalo lagano ostvariti, jer ce na suprotnoj strani terena stajati ambiciozan protivnik koji ce do zadnjeg sucevog zvižduka tražiti svoju šansu, no mi posjedujemo kvalitetu da bez ikakvog srljanja, strpljivom i pametnom igrom dodemo do nova tri boda. Premda bi nam i remi ostavio velike šanse da ostanemo drugi, ne želimo se zamarati kalkulacijama i u Zenici ce nas zanimati jedino pobjeda", istaknuo je Omerhodžic.


Podijeli: Facebook Twiter